divendres, 24 de desembre del 2010

Un mes després...

...segueixo sense una opinió ferma sobre el tema de Wikileaks.

3 comentaris:

ortiga ha dit...

Doncs jo crec que es bona la imatge de transparència i de poder saber coses de les "soveint amagades" tot i que la majoria son xafarderies de la dilpomàcia. Tambè es bo que no ho hagin pogut parar i que els ciutadans no estem del tot lligats de mans i es si mès no curios l'exercit de hakers que defensen wikileaks... en definitiva que es un tema que dona eseprànça en un mon menys controlat pels poders de sempre i l'establishment encara que les filtracions en si són poc importants. Visca Wikileaks!!!

Ortiga

Jaume S. ha dit...

A mi em passa el mateix, encara no tinc clar si Wikileaks és positiu o negatiu per a les nostres vides.

El que està clar és que Wikileaks ha deixat molt clar als governs que les noves tecnologies i la societat de la informació no es poden controlar tant com voldrien alguns. Entrem en una nova era, on la informació és molt més lliure que fa uns anys. És un fet, les regles del joc han canviat.

La confrontació entre Wikileaks i els governs em recorda bastant al cas de les descàrregues i la indústria audiovisual/SGAE... Simplement espero que tota aquesta gent captin el missatge i acceptin que hem nadar en la mateixa direcció d'aquesta onada, en comptes d'intentar inútilment posar traves a allò que és inevitable.

Oriol ha dit...

perdoneu el retard en la resposta.
en general estic d'acord amb els dos sobre el seu caràcter positiu més enllà de l'anècdota que pugui suposar una o altra inforamció.
això ens portarà necessàriament a una altra manera de fer les coses ja que no té sentit intentar limitar la transparència pel boc gros.